Animallica este un survival de tip first person disponibil pe Steam, dezvoltat de CRIO Studios. Jocul încă se află stadiul de dezvoltare, dar cu toate astea am avut ocazia să-l încerc. Fiind în stadiul Alpha, jocul nu poate fi perfect, dar asta nu înseamnă ca voi fi îngăduitor și nu voi enunța punctele tari și slabe.
Poveste
Povestea este simplă: în viitorul apropiat, după o serie de dezastre (inundații masive, intoxicații cu aer și experimente genetice care au mers prost), viața de pe Pământ este cât pe ce să dispară definitiv. Majoritatea omenirii rămase trăiește în mai multe orașe fortificate împrăștiate în jurul globului, în timp ce ceilalți trăiesc pe pământ ca bandiți și înșelători. Împreună cu o echipă de oameni de știință ți-a fost încredințată sarcina de a construi și de a menține o instalație care are scopul de a aduna și conserva cât mai multe specii de animale și plante pentru o viitoare re-populație.
Gameplay
Jocul începe cu tine blocat în carantină, recuperându-te de o infecție severă, la doar câteva ore după ce o bandă de atacatori a atacat și a distrus baza. Lăsat singur cu nimic altceva decât un cuțitaș va trebui să decideți între refacerea facilitătilor de unul singur sau să găsiti o modalitate de a supraviețui zi de zi în speranța că veți găsi un loc sigur. Deși înțeleg că la început, orice joc îți oferă câteva lucruri, pentru a te descurca în joc, dar totuși, carantina în care te aflai a fost atacată și jefuită, de ce poți găsi atâtea lucruri la îndemână, fără să le cauți prea mult, adică am găsit un arc, chibrituri și alte lucruri pe masă, la vedere, acei atacatori aveau deja prea multe sau cum? Eu la jocurile survival pun mult accent și îmi doresc să fie cât mai realiste, dacă le găseai ascunse pe undeva era altceva, dar așa? Să nu mai zic de mâncare, adică într-o lume post-apocaliptică unde hrană este esențială, sigur, ai mai găsi pâine, carne și apă după un jaf. După ce am ieșit din clădire, aveam inventarul aproape full. Probabil jefuitorilor le-a fost milă de mine…
Nici afară din clădire, atacatorii nu au avut nevoie de prea multe lucruri, am reușit să colectez cam tot, până și focul, nu știu cum ai putea să colectezi focul, dar e ok, toată lumea face asta… era altceva dacă foloseam un băț să iau foc și să ard câteva lucruri, dar mno, eu am luat focul în inventar, wtf? Am reușit să iau și o floare din ghiveci, cu tot cu acesta. Este de admirat faptul că jocul nu prea te împiedică să explorezi, te poți duce unde vrei și să te urci pe ce vrei. Sistemul de crafting este unul întâlnit în majoritatea jocurilor de survival, ai un manual unde îți spune de ce ai nevoie pentru a crafta ceva, faci rost de acele lucruri și bam, obiectul apare în inventar, era destul de fain dacă îți arată cât de cât cum se crafteaza acel obiect, dar în loc de asta, este o bară care se încarcă.
Modul în care tăi copacii și spargi pietre, nici el nu este foarte realist, pur și simplu dai în ele și sar câteva bucățele până dispar pur și simplu. Am avut ocazia să mă întâlnesc și cu animale de pradă, aparent le este frică de apă și nu mă atacă dacă sar în lac. Am fost atacat de ceva corcitură între rinocer și mistreț, felul în care acesta alergă, era ,,unic”, uneori mai levita, normal că ,,instincul de supraviețuire” m-a făcut să-l omor, dar nu asta e problemă, ci felul în care acesta a murit, numai în Deer Hunter de prin anii 2004-2005 am întâlnit stilul asta, pur și simplu a căzut pe spate cu picioarele în sus, de la o singură săgeată… Normal că trebuie să colectez ceva de la el, dar nu carne sau blană, ci adn-ul lui, asta o pot înțelege, îl folosești în laborator, mai creezi o specie și așa repopulezi, dar doar atât? Adică este un joc survival…
Am observat că atunci când vrei să călărești perspectivă se schimbă în una third-person, ceea nu mi-a plăcut, deoarece i-a stricat puțin farmecul. Pe tot parcursul jocului, am obesrvat că viața și foamea, scad foarte greu, deși am un rucsac plin cu mâncare și apa, nu prea am de ce să le folosesc, un lucru care iar afectează caracterul realist al jocului. Mi-a plăcut faptul că poți crea în laborator, adn-uri pentru noi specii de animale. Dar nici aici nu sunt pe deplin mulțumit, doar combinând adn-urile, creezi un exemplar deja matur, dacă era pui și creștea treptat eu zic că era perfect.
Grafică și sunet
La acest capitol, Animallica se descurcă ceva mai bine, înafară de faptul că animalele levitează uneori, nu am ce să spun, poate doar să mai fie adăugate câteva efecte vizuale la acțiuni. Coloana sonoră este și mai bună, nu știu dacă sunt sunetele reale de animale, nu am auzit până acum un rinocer mutant, muzica de fundal nu deranjează la ureche, deci nu am ce să reproșez.
Concluzie
Animallica este un joc cu potențial, mai este puțin de lucru la unele detalii, dar să nu uităm că jocul se află în Early Acces. Poate fi comandat după Steam, pentru 19,99$.
The post Animallica Preview appeared first on SteamGames.Ro.